Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Poppenkastvoorstelling “Muts van Moed”

5 januari 2024 @ 11:00 - 12:00

In de Kerstvakantie speelt Theater Cassiopeia opnieuw een Poppenkastvoorstelling in de Marcuskerk.

 

Wanneer            : vrijdag 5 januari 2024  van 11.00 tot 12.00 uur

Waar                    : Marcuskerk, Asschatterweg 1 Leusden

Voor                     : Kinderen van 5 t/m 9 jaar

Toegang             : € 5,00 per persoon

 

 

Toegangskaarten zijn te bestellen per e-mail via jan@wijkverenigingruigeveld.nl Betaling op rek.nr. NL 95 RBRB 8836 2833 57 tnv Wijkvereniging Ruige veld of rechtstreeks op maandag 28 december tussen 11.00 en 12.00 uur in de Muziekschool aan de Eikenlaan 1 Leusden.

Ter plaatse kun je ook nog kaartjes kopen voor zover er nog plaats is. De Marcuskerk is vanaf 10.45 uur geopend. Neem eventueel een kussentje mee om op te zitten.  

 

Gespeeld wordt: Muts van Moed

Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet Banghart te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning had gekregen, kwijt. Door de muts van moed was Banghart niet bang meer. Bjarne wil Banghart graag helpen om zijn muts weer terug te krijgen. Samen gaan ze op pad naar het trollenhol om de muts weer terug te vragen.

Ze hoeven niet bang te zijn want , als een trol gevaarlijk wordt trek je hem gewoon aan zijn neus en rent hij van de pijn heel hard weg. Dat heeft Bjarne van zijn oma geleerd. De trollen hebben de muts niet meer. De heks heeft hem meegenomen. Zij kijkt iedere avond bij Bjarne naar binnen. Daarom is Bjarne een beetje bang voor haar. Tot overmaat van ramp tovert de heks Bjarne naar haar huisje.

Banghart staat er nu alleen voor. Gelukkig weet hij de tweede trol ook aan zijn neus te trekken en gaat op zoek naar het huisje van de heks. Daar aangekomen ziet hij dat Bjarne in een kleine Bjarne is veranderd. Dat heeft de heks gedaan om te kijken of de Muts van Moed haar moed gaf. De heks is namelijk bang voor kabouters. Dan vertelt Banghart dat de muts alleen kabouters moedig maakt en dus niet werkt bij heksen, trollen of mensen. Zo weet Banghart ook nog eens de heks te verslaan. Als Bjarne door Banghart weer is thuisgebracht ontwaakt Bjarne in zijn bed. Was het een droom of toch echt?

Gegevens

Datum:
5 januari 2024
Tijd:
11:00 - 12:00

Organisator

Jan Tijmensen

Locatie

Marcuskerk
Asschatterweg 1
Leusden, Utrecht 3831JJ
+ Google Maps