Nieuwe schilderijen in de Muziekschool

Sinds afgelopen maandag hangen er nieuwe schilderijen van Ankie Groosmuller Kanters in de Muziekschool. Tijdens onze activiteiten in de Muziekschool kun je de nieuwe collectie bewonderen. De schilderijen van Ankie kun je voor een kleine prijs aanschaffen. Naast dat je een mooi schilderij in huis haalt, steun je hiermee ook de wijkvereniging! De helft van de opbrengst gaat namelijk naar onze verenigingskas.

Wil je zelf ook in de Muziekschool exposeren?

Wanneer je weleens binnenloopt in de Muziekschool, dan heb je waarschijnlijk de diverse kunstwerkjes die daar hangen al eens gezien en bewonderd. Het zijn veelal schilderijen en tekeningen, gemaakt door creatieve wijkbewoners die het aandurven hun werken tentoon te stellen en te koop aan te bieden. Diverse aansprekende stukken zijn al in handen van wijkbewoners overgegaan, zij zijn er heel blij mee!

Kunnen we je aanmoedigen om jouw werk ook te exposeren dan ben je zeker welkom. Omdat de beschikbare wandruimte enigszins beperkt is, is er een formule en zijn er afspraken waar de exposant zich aan dient te houden. De overeenkomst is te vinden op onze website of kunnen we je op aanvraag mailen.

De helft van de opbrengst van een verkocht kunstwerk gaat naar onze verenigingskas.

Idee:

Zou het niet geweldig zijn als er meer creatievelingen en amateurkunstenaars uit onze wijk willen exposeren.

Schilders, keramiek, boetseerstukken, handwerkkunst enzovoort. Dan zou er met ieders inbreng een dag-expositie gehouden kunnen worden, een heuse Wijk vernissage!

Interesse? Neem gerust contact op, dan gaan we met elkaar kijken hoe we dit kunnen vormgeven en opzetten.

Tussen Kunst en Kitsch – een unieke wijkversie

Waar: Marcuskerk
Wanneer: 13 januari 2024
Tijdstip: 12.00 tot 18.00 uur Kosten: Deelname is gratis voor leden, voor niet-leden € 5,- Toeschouwers kunnen kosteloos plaatsnemen zolang er plek is.

De taxaties op volgnummer beginnen om 12:00 uur en duren uiterlijk tot 18:00 uur. Bij binnenkomst met je “kunst” eerst melden en vervolgens wordt je op volgnummer door een medewerker naar één van de keurmeesters gebracht. In de Marcuskerk is beperkt plaats voor toeschouwers.

Hoe kun je meedoen?

De organisatie is in handen van Jan Tijmensen; je kunt je opgeven via email naar: jan@wijkverenigingruigeveld.nl, liefst vergezeld van een foto van de artikelen die je wilt laten taxeren met zo mogelijk wat toelichting. Je ontvangt dan een bevestiging met een volgnummer en voor niet-leden een betalingsverzoek. Je mag maximaal 2 artikelen inbrengen.

Jan, hoe kom je op het idee om met de wijkvereniging “Tussen Kunst en Kitsch” te organiseren?

Het idee ontstond tijdens een bezoek aan onze buurvrouw, Joke Frost, zelf kunstenares (schilderen / keramiek, zie afbeelding). Zij had zo’n 30 jaar geleden zoiets met groot succes georganiseerd in de Korf (Leusden) met keurmeesters van veilinghuis Sotheby. Zij deden dat helemaal pro deo. Joke wilde direct al Sotheby bellen, maar ik wilde eerst overleg hebben met het bestuur van onze wijkvereniging. Bovendien wist ik dat Barbara – bekend van de aanschuiftafel – een oom heeft die vroeger de antiekwinkel Pien in de Grote Sint Jansstraat 1 in Amersfoort had. Hij is gecertificeerd taxateur en zijn kennis kan waardevol zijn.

Op 16 augustus hebben we met een aantal enthousiaste betrokkenen het startschot van dit project gegeven. Reinold Stuurman wist ook nog twee keurmeesters van veilinghuis Peerdeman voor dit project te strikken.

Taxateurs zijn: Janny en Reinold Stuurman, gecertificeerd taxateur. En van veilinghuis Peerdeman uit Utrecht: Herman Peerdeman, gecertificeerd register veilinghouder, Lid Federatie TMV, Matt Onderwater, gecertificeerd registertaxateur kunst en antiek, Lid Federatie TMV. De taxaties in de Marcuskerk zullen niet officieel erkend zijn. Wil je toch graag een officieel taxatierapport dan kun je – in overleg met een van de keurmeesters – dit tegen betaling van de taxatiekosten aanvragen.

Meer over Janny en Reinold Stuurman:

Onderstaand artikel verscheen in de zomer van 2021 in Collect: kunst, antiek, design (Collect: kunst antiek design, KAJ-Nr5, zomer 2021, blz. 84 en 85.)

Bewegen op Stoel

In februari zijn we samen met Leusden in Beweging begonnen met de stoelgymnastiek en omdat de stoelgymnastiek erg goed bevallen is, gaan we er graag mee door. Twee studenten van de Sportopleiding zetten deelnemers in beweging met afwisselende oefeningen, spelletjes en begeleid met leuke muziek. Om te laten zien hoe leuk het is, hebben we een filmpje op de website gezet!

Na afloop is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee en gezellig met elkaar praten of een spelletje doen.

Waar: Muziekschool

Wanneer: 23 oktober, 30 oktober, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 11 december en 18 december.

Tijdstip:  10:30 uur  (duurt ongeveer 30 tot 40 minuten)

Kosten: Gratis

Aanmelden: Vrije inloop

Motortoertocht 

Het gehele jaar door worden er in het laatste volle weekend van de maand motortoertochten gereden. De eerst volgende rit staat gepland op 28 of 29 oktober (afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers). Heb je zin om een keer mee te rijden? Geef je dan snel op! Opgeven kan tot een week voor de geplande tocht.

Informatie: Gerard de Greef, Gerard.de.Greef37@gmail.com met cc.naar: info@WijkvernigingRuigeVeld.nl

Lees hieronder het verslag van de tocht op 30 juli door initiatiefnemer Gerard de Greef:

“Op 30 juli hebben we weer een motortoertocht gemaakt, dit was een route van ca. 140 km. We gingen door Barneveld, Ede Bennekom, Rheden, Geldermalsen, Leerdam en langs Wijk bij Duurstedeweer naar Leusden. Aan de Linge, een heel mooie rivier, hebben we geluncht. In verband met vakanties waren we dit keer met 4 deelnemers. Evenals voorgaande keren hadden we mooi, zonnig weer.

We zijn nu met 15 motorrijders, niet iedereen kan elke keer. Zin om een keer mee te rijden? In principe maken we een motortocht in het laatste weekend van de maand, op de zaterdag of zondag.”

Poppenkastvoorstelling “de Regenboogdraak”

Neem je (klein)kinderen tijdens de herfstvakantie mee naar Poppenkastvoorstelling “de Regenboogdraak”, verzorgd door Poppentheater Cassiopeia, in de Muziekschool op 20 oktober!

Voor wie: Kinderen van 5 jaar en ouder (onder begeleiding van een ouder).
Waar: in de Marcuskerk, Asschatterweg 1.
Tijdstip: 11.00 tot ca. 12.00 uur, welkom vanaf 10.45 uur.
Kosten: € 5,00 per persoon.
Aanmelden: kaartjes te bestellen via  jan@wijkverenigingruigeveld.nl
Graag het aantal kaartjes aangeven. Voor zover er nog plaats is kun je ook kaartjes kopen bij de ingang.

Het verhaal gaat zo: 
Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen zelf ook graag zo’n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. Geen enkele draak krijgt er één. De rode draak niet, ook al wordt hij gepest. De groene draak niet, ook al is zijn moeder ziek. Hij geeft ze zeker niet als prijs aan de oranje en gele draak die een wedstrijd gaan doen in wie het meeste de mensen kan laten schrikken. Zelfs als Drako in het water valt en de waterdraak er één wil omdat hij Drako uit het water heeft gehaald, krijgt hij er geen.

Dan verschijnt er een drakenvanger in het drakendal. Hij zit achter de gele en oranje draak aan. Per toeval ontdekt de drakenvanger Drako en gaat naar de koning om het goede nieuws te vertellen. Hij verheugt zich erop dat hij met de prinses mag gaan trouwen. De andere draken zijn boos op Drako omdat hij Duco, de oranje draak, niet geholpen heeft door bij hem te blijven. Hij was immers in gevaar. Draken in gevaar helpen elkaar en blijven bij elkaar.

Als Drako in gevaar is zullen ze hem niet langer beschermen. Daardoor weet de drakenvanger hem bijna te pakken en raakt de regenboogdraak zijn staart kwijt. Drako is helemaal alleen en verdrietig. Dan verschijnt er een witte draak met wijze raad. Hij moet zijn schubben aan de andere draken uitdelen. Of Drako daar naar luistert en de andere draken hem weer accepteren als vriend?

Nieuwe banners

Vanaf nu zetten we onze nieuwe banner buiten wanneer er een activiteit van de wijkvereniging is in de Muziekschool of in de Marcuskerk. Je ziet nu gelijk wanneer er een activiteit van de wijkvereninging is.

De banner is gemaakt door Digital Agency Interly en kosteloos aan de wijkvereniging geleverd. We zijn er erg blij mee!

Herkent u (gevaarlijke) e-mails, websites en bijlagen? Voordat je het weet, kunnen internetcriminelen bij al je bestanden.

De gemeente Leusden zorgt samen met de Bibliotheek Leusden voor het vergroten van uw digitale veiligheid.

Doet u op 11 oktober 2023 ook mee aan het spel ‘weerbaar op het web’? Meld je dan snel aan per mail via gemeente@leusden.nl of bel naar 14033. Laat u bij aanmelding uw naam, telefoonnummer en e-mailadres achter als u deze heeft?

Tijdens dit spel leert u om gevaarlijke e-mails, websites en bijlages te herkennen. Zo zorgen we er samen voor dat u geen slachtoffer wordt van een internetcrimineel.

We zien u graag op 11 oktober 2023.

Mededelingen

  • De Bingo van 24 september gaat niet door. We hopen je bij de volgende bingo te zien op 29 oktober.
  • De aanschuiftafel van 13 oktober is verplaatst naar 27 oktober. Aanmelden kan voortaan via aanschuiftafel@wijkverenigingruigeveld.nl
  • Eind oktober verschijnt er weer een nieuwe wijkkrant. Wil je graag een oproep plaatsten in de wijkkrant? Dan kun je dit voor 1 oktober insturen door een mail te sturen naar info@wijkverenigingruigeveld.nl