Tussen Kunst en Kitsch – een unieke wijkversie

Waar: Marcuskerk
Wanneer: 13 januari 2024
Tijdstip: 12.00 tot 18.00 uur Kosten: Deelname is gratis voor leden, voor niet-leden € 5,- Toeschouwers kunnen kosteloos plaatsnemen zolang er plek is.

De taxaties op volgnummer beginnen om 12:00 uur en duren uiterlijk tot 18:00 uur. Bij binnenkomst met je “kunst” eerst melden en vervolgens wordt je op volgnummer door een medewerker naar één van de keurmeesters gebracht. In de Marcuskerk is beperkt plaats voor toeschouwers.

Hoe kun je meedoen?

De organisatie is in handen van Jan Tijmensen; je kunt je opgeven via email naar: jan@wijkverenigingruigeveld.nl, liefst vergezeld van een foto van de artikelen die je wilt laten taxeren met zo mogelijk wat toelichting. Je ontvangt dan een bevestiging met een volgnummer en voor niet-leden een betalingsverzoek. Je mag maximaal 2 artikelen inbrengen.

Jan, hoe kom je op het idee om met de wijkvereniging “Tussen Kunst en Kitsch” te organiseren?

\"\"

Het idee ontstond tijdens een bezoek aan onze buurvrouw, Joke Frost, zelf kunstenares (schilderen / keramiek, zie afbeelding). Zij had zo’n 30 jaar geleden zoiets met groot succes georganiseerd in de Korf (Leusden) met keurmeesters van veilinghuis Sotheby. Zij deden dat helemaal pro deo. Joke wilde direct al Sotheby bellen, maar ik wilde eerst overleg hebben met het bestuur van onze wijkvereniging. Bovendien wist ik dat Barbara – bekend van de aanschuiftafel – een oom heeft die vroeger de antiekwinkel Pien in de Grote Sint Jansstraat 1 in Amersfoort had. Hij is gecertificeerd taxateur en zijn kennis kan waardevol zijn.

Op 16 augustus hebben we met een aantal enthousiaste betrokkenen het startschot van dit project gegeven. Reinold Stuurman wist ook nog twee keurmeesters van veilinghuis Peerdeman voor dit project te strikken.

Taxateurs zijn: Janny en Reinold Stuurman, gecertificeerd taxateur. En van veilinghuis Peerdeman uit Utrecht: Herman Peerdeman, gecertificeerd register veilinghouder, Lid Federatie TMV, Matt Onderwater, gecertificeerd registertaxateur kunst en antiek, Lid Federatie TMV. De taxaties in de Marcuskerk zullen niet officieel erkend zijn. Wil je toch graag een officieel taxatierapport dan kun je – in overleg met een van de keurmeesters – dit tegen betaling van de taxatiekosten aanvragen.

Meer over Janny en Reinold Stuurman:

Onderstaand artikel verscheen in de zomer van 2021 in Collect: kunst, antiek, design (Collect: kunst antiek design, KAJ-Nr5, zomer 2021, blz. 84 en 85.)

\"\"
\"\"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven